Informacja prasowa z dn. 06.10.2017

Pięć nowych cewek zapłonowych NGK

Firma NGK Spark Plug Europe dodała do swojej oferty aftermarketowej pięć cewek zapłonowych przeznaczonych do najnowszych modeli marek Peugeot-Citroën, General Motors, Range Rover oraz Ford. Nowe cewki zapłonowe są doskonałym zamiennikiem elementów oryginalnie montowanych w samochodach Peugeot 5008, Citroën C4 Cactus, Opel Adam i Astra, jak również Range Rover Evoque i Ford Focus RS. Wprowadzając nowe referencje firma NGK Spark Plug Europe znacząco poszerzyła pokrycie rynku – w szczególności w przypadku zastosowań do modeli koncernów PSA oraz GM.

Poszerzenie oferty jest odpowiedzią na najnowsze potrzeby rynku. Poprzez wprowadzenie pięciu nowych modeli cewek specjalista w zakresie zapłonu i czujników skupił się na produkowanych ostatnio w dużych ilościach modelach wiodących marek samochodów. Każda z pięciu ołówkowych cewek zapłonowych jest od razu dostępna dla dystrybutorów i warsztatów. Cztery z nowych referencji są przeznaczone do samochodów nie starszych niż cztery lata.

Dzięki U5331 w przypadku samochodów koncernu General Motors wiodący na świecie producent świec zapłonowych zwiększa i tak już silne pokrycie asortymentu cewek zapłonowych NGK nawet do 95%. Cewka zapewnia maksymalne osiągi w skonstruowanych według zasady downsizingu silnikach B10 i B14 grupy GM, które stosowane są na przykład w modelach Opel Adam 1,0 oraz Opel Astra 1,4.

Wprowadzenie U5332 oraz U5334 oznacza istotne zwiększenie do 92% pokrycia asortymentu do samochodów grupy PSA. Obydwie cewki zapłonowe zostały zaprojektowane pod kątem spełnienie wysokich wymagań w poddanych downsizingowi silnikach PSA EB2 i EB0, montowanych w modelach Peugeot 5008 oraz Citroën C4 Cactus.

U5333 to trzecia cewka zapłonowa specjalnie skonstruowana pod kątem wymagań silników Forda serii EcoBoost. Uzupełnia ona zastosowania o samochody takie jak Ford Focus RS 2,3 oraz Range Rover Evoque 2,0.

I w końcu U5182 – cewka zapłonowa NGK przeznaczona do samochodów marki Ford. Pierwotnie przeznaczona na rynek amerykański, ale obecnie również popularna w Europie – na przykład w przypadku pick-upów serii F, modelu Explorer oraz Mustang.

“Dzięki wprowadzeniu tych pięciu cewek zapłonowych kontynuujemy naszą filozofię zapewniania naszym klientom oferty o najwyższej jakości i wartości, a także umacniamy naszą pozycję rynkową jako aftermarketowy kompleksowy dostawca elementów układu zapłonowego w jakości wiodącego dostawcy OE” – komentuje David Loy, Dyrektor Marketingu Aftermarket Europe firmy NGK Spark Plug Europe. “Nasz asortyment cewek zapłonowych to nadal wysokiej jakości oferta o najwyższym pokryciu rynku europejskiego.”

Pięć nowych cewek zapłonowych oraz ich zastosowania w pojazdach jest dostępnych w katalogu online TecDoc i ukazały się w nowym DVD TecDoc wydanym 1. stycznia 2018 r.