Informacja prasowa z dn. 08.02.2017

Nowy katalog czujników NTK

Wyspecjalizowana w technologii zapłonu i czujników firma NGK Spark Plug Europe wydała nowy katalog czujników. Zapewnia on pełny przegląd wszystkich czujników NTK Vehicle Electronics, dostępnych dla dystrybutorów i warsztatów na rynku wtórnym. Katalog obejmuje sondy lambda, czujniki temperatury spalin, czujniki tlenku azotu oraz wprowadzone ostatnio do oferty czujniki ciśnienia bezwzględnego w kolektorze oraz masowe przepływomierze powietrza.

Do Targów Automechanika 2016 firma NGK Spark Plug Europe publikowała osobne katalogi sond lambda i czujników temperatury spalin (EGTS). Wraz z wprowadzeniem do oferty nowych przepływomierzy powietrza oraz czujników ciśnienia absolutnego w kolektorze (MAP/MAF) został wydany zbiorczy katalog czujników 2016/2017. Na ponad 1.000 stron przedstawiono rozwiązania do większości samochodów spotykanych w Europie: 14.009 zastosowań dla czujników ciśnienia bezwzględnego (MAP), 8.306 dla przepływomierzy powietrza (MAP), 15.950 dla sond lambda oraz 1.344 dla czujników temperatury spalin (EGTS). Cały katalog obejmuje czujniki do ponad 246 milionów samochodów jeżdżących po europejskich drogach.
Firma NGK poprawiła układ tabel i przeprojektowała piktogramy w celu poprawienia czytelności i umożliwienia szybkiej identyfikacji właściwego czujnika. Katalog zawiera również przydatne informacje odnośnie wymiarów, długości przewodów i konstrukcji wtyczek, jak również wskazówki dotyczące montażu czujników NTK. Ponadto nowy układ legendy pomaga dystrybutorom i warsztatom zrozumieć i odczytać informacje zawarte w kodzie czujników NTK.
Katalog czujników 2016/2017 został wydany w 13 językach i w wersji drukowanej dostępny jest u dystrybutorów. Ponadto firma NGK przygotowała wersję PDF do pobrania ze strony: www.ngkntk.pl.

JPG 300 DPI 0.9 M